Snabb leverans / Säkra betalningar / Enkla returer

Björn är född 1985 och är bosatt i Svedala i Skåne län. Hans konst är starkt präglad av dualiteten mellan ljus och mörker, framförallt hur människan hanterar övergången från mörker till ljus och hur vi kan omfamna de gåvor vi skänks efter en sådan resa. Han förklarar att:


”Mörker är helt klart fertilt - resan genom den skänker människor otroliga egenskaper som består livet ut och förändrar vår syn på livet.”


Den mörka paletten antyder inte enbart en dysterhet, utan porträtten visar även tecken på styrka och självinsikt. I de mörkaste vråna lär vi oss att hantera tomhet och tvivel - om vi med tålamod och uthållighet gå ut ur mörkret så skänker det oss en uppskattning för saker vi annars ofta tar för givet. Det sätter våra värderingar och prioriteringar i gungning som annars kan vara svåra att rubba.


Björn jobbar med blandade medium såsom akrylfärger, digitala tekniker, flytande medium, kollage, fotografi och blyerts för att skapa sin konst.


På akademisk nivå har han studerat blandade naturvetenskapliga ämnen såsom matematik, plasma- och astrofysik, farmakologi och biomedicinsk laboratorievetenskap och arbetar idag med tillverkning av aseptiska injektionsläkemedel. Utöver konsten har han tidigare producerat musik i över 10 års tid. Idag finner han glädje i att vandra bland berg och landskap - hans ständiga nyfikenhet gör att han alltid hittar nya saker att lära sig.